Yazılar

Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Genel Kurulu yapıldı

Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Genel Kurulu, 30 Nisan 2024 tarihinde TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Kurulu Şuule Yılmaz, Yalçın Yılmaz ve Yahya Koçoğlu'ndan oluştu. Genel Kurul’da yeni yönetim kurulu ile denetim kurulu asıl ve yedek üyelerin seçimi gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu’na; Mesude Demir, Ayşegül Aydoğan Atakan, Ziyneti Kocabıyık, Sibel Bahçetepe ve Nuray Özger … Continue reading Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Genel Kurulu yapıldı

EĞİTİM VE SAĞLIK MUHABİRLERİ DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILIYOR

Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Olağan Genel Kurulu, 30 Nisan Salı günü yapılıyor.   Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı 30 Nisan 2024 Salı günü saat 14.00’de Türk Ocağı Caddesi Basın Sarayı No 3 Kat: 2 Cağaloğlu Fatih adresindeki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacak. Gündem 1. Açılış ve yoklama, … Continue reading EĞİTİM VE SAĞLIK MUHABİRLERİ DERNEĞİ GENEL KURULU YAPILIYOR

Mesude Erşan ve Sibel Bahçetepe’ye ödül…

İstanbul Tabip Odas'nın düzenledi Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri sonuçlandı. Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı Mesude Erşan ile Genel Sekreter Sibel Bahçetepe de ödül aldı. Ödül töreni 17 Mart 2024, Pazar günü 11.45 - 13.00 saatleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi Bakırköy yerleşkesinde gerçekleştirilecek. 2024 yılı için verilen Basında Sağlık Ödüllerinin listesi şöyle: … Continue reading Mesude Erşan ve Sibel Bahçetepe’ye ödül…

ESAM Başkan Yardımcısı Mesude Erşan sordu, TTB Pandemi Çalışma Grubu yanıtladı

30.01.2022 Türk Tabipleri Birliği Pandemi Çalışma Grubu'nun video konferans yöntemiyle düzenlediği toplantıda pandemideki güncel gelişmeler değerlendirildi. Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı Mesude Erşan'ın sorularını Prof. Dr. Esin Şenol, Prof. Dr. Oğuz Kılınç ve Dr. Levent Akyıldız yanıtladı. https://www.youtube.com/watch?v=PsGEDomrtbs&t=45s

Dijital medya eğitimi

16.11.2021 Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği olarak. dijital ve sosyal medya kanallarının habercilik pratiklerinde daha etkin ve verimli kullanımı ile ilgili bir eğitim düzenledik.Derneğimiz üyesi ve abc.com.tr Genel Yayın Danışmanı Serkut Bozkurt’un verdiği eğitimde; Sosyal medya, ağırlıklı Twitter’da paylaşımlarYazılan haberin internette metin olarak öne çıkmasıYazılan haberin internette fotoğraf olarak öne çıkmasıİnternette kendi gündemimiz mi, halkın merak … Continue reading Dijital medya eğitimi

ESAM KURULUŞ AMACI

ESAM, 1991 yılında eğitim ve sağlık alanında uzman haberciler tarafından “eğitimli gazeteci, sağlıklı haber” anlayışı ile kuruldu. Kurulduğu günden bu yana eğitim ve sağlık alanında haberciliğin kalitesini artırmak, mesleki dayanışmayı sağlamak, halkın doğru bilgilendirilmesini sağlamak ve etik kuralların uygulanmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Uzmanlaşmayı pekiştirme Türkiye’nin en acil çözüm bekleyen iki temel sektörü olan eğitim … Continue reading ESAM KURULUŞ AMACI

ESAM-HÜCRESEL TEDAVİ DERNEĞİ ORTAK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

13.1.2009 Toplantıda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü öğretim üyesi ve dernek başkanı Prof. Dr. Osman İlhan yeni bir tedavi şekli olarak birçok hastalığa umut verecek kök hücre alanındaki gelişmeleri, güncel gelişmeleri ve yasal durumu ortaya koydu. Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü ve Dernek Araştırma Sekreteri Prof. Dr. Serdar Bedii Omay kök hücrenin tedavide kullanılan uygulamalarını, … Continue reading ESAM-HÜCRESEL TEDAVİ DERNEĞİ ORTAK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

ESAM-CETAD MEDYA VE CİNSEL SAĞLIK BİLİNCİ KONULU TOPLANTI DÜZENLEDİ

21.11.2008Moderatörlüğünü CETAD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cem İncesu'nun yaptığı oturumda ESAM üyesi 4 gazeteci konuştu. Toplantıda Literatür Dergisi'nden Ziyneti Kocabıyık, Habertürk Televizyonu'ndan Esra Kazancıbaşı, Hürriyet Gazetesi'nden Mesude Erşan ve NTV'den Sibel Güneş medyada cinsellik haberlerinin yer alış biçimini değerlendirdi. Oturumda Medyanın Cinselliğe Bakış Açısı'nı ortaya koyan bir araştırma da açıklandı.

ESAM-CETAD BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

22.5.2008“Sanal seks bağımlılığının Türkiye boyutu” Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği İle Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği'nin düzenlediği toplantıda tartışıldı. CETAD Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Cem İncesu, "Bize bu konuda çok sık başvurular oluyor. Sanal seks bağımlılığı internet üzerinde ya da sanal dünyada sekse ayrılan zamanın çok fazla olması anlamına geliyor. Bu nedenle iş … Continue reading ESAM-CETAD BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

ESAM-TSRM İLE BİRLİKTE TÜP BEBEK BİLDİRGESİ YAYINLADI

1.3.2008Türkiye'de son 3 yıl içinde tüp bebek merkezi sayısı 50'den 103'e, uygulama sayısı ise 20 binden 40 bine çıktı. Bu artış medyaya yansıyan haberlerde de kendini gösterdi.Tüp bebek konusu görsel veya yazılı basında son 1 yıl içinde 2000'den fazla haber oldu. Her gün ortalama 6 tüp bebek haberi yayınlanmaya başladı.Merkezler arasındaki yoğun rekabet ve farkedilme … Continue reading ESAM-TSRM İLE BİRLİKTE TÜP BEBEK BİLDİRGESİ YAYINLADI