buy ugg boots ugg boots tall watch movies buy wow gold ugg sale ugg boots sale cheap wow accounts cheap wedding dresses louis vuitton cheap ghd sale ugg sale uk ugg boots cheap china tour
Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'nde sağlık haberciliği (MADDE 5.)
"Sağlık konusunda sansasyondan kaçınılmalı, insanlara umutsuzluk veya sahte umut verecek yayım yapılmamalıdır. Tıbbi alandaki araştırmalar, kesinleşmiş sonuçlar gibi yayımlanmamalıdır. Hastanelerde araştırmalar yapan, bilgi ve görüntü almaya çalışan gazeteci kimliğini belirtmeli ve girilmesi yasak bölümlere ancak yetkililerin izniyle girmelidir. Yetkilinin hastanın veya yakınının izni olmaksızın hastane ve benzeri kurumlarda hiçbir yolla ses ve görüntü alınmamalıdır."
Halkın Yararı İçin Sağlık Haberciliği Bildirgesi
Türkiye'de sağlık alanının giderek büyüyen, karmaşıklaşan, çözüm bekleyen sorunları olduğunu bilerek;
Daha sağlıklı bir toplum için "iyi hekimlik" ve "iyi gazetecilik" yapmanını gerekliliğine inanan bir grup bilim adamı, gazeteci ve hekimin katılımıyla gerçekleşen toplantıda (*), sağlık haberciliği tartışılmış ve aşağıdaki sonuçlara varılmıştır.
SAĞLIK BİLİNCİ VE MEDYA TOPLANTISI-3 SONUÇ BİLDİRGESİ
Eğitimli gazeteci sağlıklı haber anlayışını ve sağlık haberlerinin kamu yararı bilinciyle yapılmasını savunan Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği ve Türk Tabipleri Birliği ile aynı yaklaşım ve düşünceyi benimseyen değişik disiplinler Sağlık Bilinci ve Medya Toplantısı'nın üçüncüsünde bir araya geldiler.
SAĞLIK BİLİNCİ VE MEDYA TOPLANTILARI-4 SONUÇ BİLDİRGESİ
Türk Tabipleri Birliği ve Eğitim Sağlık Muhabirleri Derneği'nce 27-29 Temmuz 2001 tarihlerinde Bolu Abant'ta düzenlenen dördüncü "Sağlık Bilinci ve Medya" toplantısının sonuç bildirgesidir.
Kullanıcı adı
Şifre